Sunday, December 19, 2010

PB: SALE: Nak clearkan stock hantaran - sapa mau, lai lai ke depan....

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Salam semua,
Dah petang-petang macam ni baru dapat nak tulis new post. Kena buat juga sebab Amy ada hajat yang sangat besar iaitu untuk melegakan ruang bilik simpanan barang-barang untuk buat hantaran dengan membuat SALE: JUALAN CLEARENCE HANTARAN...
Serius ya pembaca semua... Saya harap sesiapa yang nak buat hantaran untuk tunang / nikah yang masih tak tau nak cari kat mana untuk buat hantaran anda, silalah hubungi Amy unyuk maklumat lanjut. Stok yang tinggal hanyalah:
Ready made hantaran merah nyala oren lembut
, dan 
Ready made Hantaran turqouise classic / biru firus...

Hantaran Purple White/ Ungu putih (SOLD OUT) telah dan sedang disiapkan untuk Azwa dari Gombak yang mahu digunakan pada Januari 2011. 

So, sesiapa yang nak dapatkan best deal ini, sila hubungi Amy segera. Pat Pat Nyer Nyer, siapa cepat dia punya, OK!..
Salam sayang, 
Amy PB.
 

Saturday, December 11, 2010

PB: Pelamin mini betul-betul budget

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Ingin pelamin mini yang murah?
Walaupun murah nampak elegan dan cantik?
Apa kata tengok pelamin mini yang ini...
**

**

 
** Tuan Puteri bersemayam atas peterana kecil wink* wink * **
 
Jika ingin memiliki pelamin mini yang simple ini, sila hubungi Amy untuk maklumat lanjut ya. Sila sertakan tarikh dan lokasi anda untuk mendapat kos yang terlibat ya.
Salam Sayang,

Amy, pengantinbudget2@gmail.com

PB: Small Giftbox Latest design

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Assalam and afternoon ya!

Happy Saturday everyone,

Am selling this cute, modern and stylish small giftbox, which can be put in eggs, chocolates, sweets, muffin, fruit cakes, marshmellow etc into it...
Available in 2 types:

1) Giftbox with organza - Colour available: Baby purple, baby pink and maroon 
(ROUND shape only)  
2) Giftbox with silver or gold bag - (Either in SQUARE or ROUND shape)

Here are the pics:

All of those Gift box
 **

Gift Box Baby pink/Baby purple/Maroon
Prices:
300 pieces: RM 750
500 pieces: RM 1,150
800 pieces: RM 1,760
1000 : RM 1,900
**

Gift box silver or gold bag:
Prices:
300 pieces: RM 1,050
500 pieces: RM1,650
800 pieces: RM 2,300
                                                              1000 pieces : RM 2,800

**
**
Lovely gift for your guest... 

If interested, kindly inform call/text me at 016.251.47.46 or email to pengantinbudget2@gmail.com
minimum 1 month before your wedding ceremony for further arrangement and importantly to avoid any disappointment ;).
Thank you and happy shopping + take care ok especially to b2b out there!
Bye...

Amy, pengantinbudget2@gmail.com

Tuesday, December 7, 2010

PB: Selamat Tahun Baru Hijrah, 1432H... InsyaAllah, tahun lebih maju untuk kita;)

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Salam, 

Selamat Tahun Baru 1432H (mulai 7/12/2010). 

Ya Allah, ampunkanlah segala dosa-dosa kami yang lalu, semoga untuk tahun baru ini, Engkau berilah rahmatMu kepada kami. Agar dapat kami teruskan tugas-tugas kami sebagai khalifah di dunia ini dengan sebaiknya. Mewahkanlah rezki kami supaya kami dapat lebih beramal dengan baik dan menjauhi perkara yang Engkau larang. Permudahkanlah kehidupan kami di dunia dan akhirat. Anugerahkanlah kami kesihatan yang baik agar dapat kami jalani kehidupan ini dengan lebih baik lagi. Semoga kami menjadi orang yang lebih berjaya dan mendapat keredhaanMu.
Amin ya rabbal alamin...       

Wednesday, November 24, 2010

PB: Triffle lagi... Boleh dijadikan hantaran juga

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pagi semua,
Kalau sebut pasal triffle, memang saya kecur air liur mengingatkan rasa strawberry yg ada dlm triffle ni. Oleh sebab dah banyak kali buat triffle ni, alhamdulillah, ramai yang menyukai triffle saya ni... Sampai request-request lagi supaya buat lagi.. (huhu, walaupun kosnya mahai, tapi tak perlah, orang dah cakap, kesian pulak kalau tak dibuatkan). Bukan nak angkat bakul, tapi memang ramai yang suka, terutama yang suka manisan, buah-buahan seperti strawberry, peach, mixed fruits, puding dan sebagainyalah. Saya pun suka semua tu, tu yang rajin nak buat tuh ;)
Kalau dapat makan masa panas terik, tengahari panas, ya Allah, memang sedap yang amat. Dan memang benar, kalau dah makan teringat-ingat.
Sampai ada seorang yang bergelar jugalah menyerbu triffle saya ini dulu, membuatkan saya rasa bersyukurnya masa tu dapat buatkan orang yang nak merasa triffle saya yang saya belajar dari Aunty Nani. Terima kasih aunty Nani. Dan alhamdulillah ber kat semangat dan usaha untuk mencuba (huhu daripada ada resepi tapi tak cuba), terhasillah triffle seperti di bawah ini... ;)
**
Ini untuk separuh adunan, lebih kuranglah ya...
**
Ini yang bekas satu adunan
Untuk itu, kalau ada b2b atau sesiapa yang berminat nak tempah untuk hantaran dialu-alukan. Nak satu adunan atau separuh adunan pun boleh. Harga Triffle saya ni untuk satu adunan RM 70, kalau nak separuh adunan RM 40. Saya akan letak dalam bekas transparent putih besar, macam dalam ni....
**
Nampak mahal kan harga ni, sebabnya bukan mudah nak buat sebab guna banyak barang yang agak mahai jugak, leceh dan banyak step untuk dibuat, tp insyaAllah, yang pasti akan teringat-ingat (tp awas, tiada mandrem digunakan di sini ya, ikhlas kerana Allah ;). Kalau nak order untuk makan-makan sendiri pun boleh, sila hubungi saya awal untuk tempahan erk...
Salam sayang, Salam makan, babai...
Amy, PB.

Sunday, November 21, 2010

PB: Produk Inani yang paling mendapat sambutan sepanjang tahun

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pakkal lah adik yang ketiga belum nak kahwin lagi, kalu tak, dah lama Amy memborong barang-barang Inani ni untuk dijadikan wedidng gift adik. Looking forwards to contribute some of this lovely items for my niece which might be getting married end of 2011...
So, the HOT items which on the center stage were .... (drum roll please.... ;)
**
FLY TURQOUISE
**
TEX, YANIE
**
FLY IN PURPLE AND SILVER FINISHING...
Menarik kan barang-barang ni. Kalau anda berminat, do call me to ask for more details before make any purchase ya. I assured you that you will have no regrets having this products as your wedding gifts/souvenirs for your honoured guests. Its truely Malaysian products.
Lots of love from Amy, and do take care beautiful people or B2B ya... ;)
Amy, PB

Friday, November 19, 2010

PB: Doorgift cantik and lovely, Sweet Cage RM 3.50

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hello semua, lama tak update entry pasal doorgiftkan.
Sekarang Amy tawarkan produk menarik, Sweet Cage, terdapat dalam warna putih dan sweet yellow.

Sweetkan?
 
Ini pandangan dari belakang pulak
 

OK, ini rupanya bila sudah diisi telur atau candy/gula-gula...
 

Sesuai diisi telur, candy, sumi jelly dan coklat, bunga rampai, marshmellow dan lain-lain.

Pembelian minimum adalah sebanyak 50 unit, beli banyak, boleh beri diskaun menarik...
OK, enjoy the pictures ya!...

Hubungi Amy  segera di 016.251.4746 atau email pengantinbudget2@gmail.com untuk tempahan ya dan yang penting,  sebelum kehabisan. 

Presentation yg sangat menarik, dengan sebiji Sweet Cage, sudah dapat melengkapkan majlis anda. Hiasan riben, bunga kecil dan manik berjuraian serta ropol-ropol yang menarik melengkap hiasan Sweet Cage ini.

Hubungi segera ya untuk mendapatkan Sweet Cage ini, berbaloi dengan pembelian anda.
Salam sayang,
Amy pengantinbudget2.

 

Saturday, November 13, 2010

PB: Gubahan Hantaran murah/budget sangat-sangat

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Selamat pagi wahai pembaca semua...
Selama berkecimpung dalam business online ni, ada banyak pertanyaan Amy terima tentang macam-macam perkara berkaitan cara nak beli barang/servis, minta quotation dan lain-lain.
Paling mengesankan ialah ada pertanyaan yang inginkan Amy buatkan hantaran dia pada harga yang murah sebab budget dia kecil. Tapi perlu diingat, bila budget kecil, tak banyaklah yang boleh dibuat pada hantaran tersebut sebab kos beli barang-barang hantaran sekarang mahal dik... So that's y ramai pembuat hantaran letak haraga tinggi/berpadanan untuk cover kos-kos yang terlibat. Ini perlu difahami oleh pengorder tersebut. Sebab, tak maulah u are just willing to pay less but need/expect the outcome will be soooo grand and high grade kan!... Be realsitc ya ;)
Ini antara koleksi hantaran ini yang sedia/ready made untuk dijual segera.. hubungi pengantinbudget2@gmail.com / tel Amy ya :)
So, sekarang Amy nak umumkan mulai sekarang, Amy akan cuba ambil tempahan yang murah/ekonomi dengan syarat, sila hubungi Amy terlebih awal untuk tujuan tersebut untuk capai persetujuan. I know, to get married, a lot of money involved, and if u can, u need to jimat here and there ur expenses right? ;). Mana yang boleh tolong, kita tolong ok.
Oklah, minta maaf kalau ada sesiapa yang tersinggung, (harap tidak ya) coz, wedding preparation industry involved a lot range of people, they also need to feed themselve, and in the same time is willing to serve someone out there who need their services. I will try to serve you the best and in return, hope u will appreciate the work done.
Many thanks to beautiful peole outhere...
Loves, Amy PB

Thursday, November 11, 2010

PB: Nak cincin boleh dipakai walaupun selepas lebih 5 tahun kahwin???

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pesan mak mertua saya, bila beli icncin kahwin, naikkan satu saiz dari saiz jari kita yang sebenar. Nak tahu kenapa, sebab selalunya bila lepas kahwin, lazimnya wanita/isteri tersebut akan naik badan, kalau tak banyak, sedikit. Makanya, bila saiz cincin tu besar, boleh lagi lah pakai pada jari jemari kita yang gebus dan chumel ini... ;).
Ini memang suami saya praktik kan, dan hasilnya, saya masih boleh pakai cincin tunang dan kahwin saya, walaupun telah berkahwin selama 5 tahun lebih, alhamdulillah...
Begitu juga cincin untuk adik ipar saya, cara yang sama masih dipraktikkan dan dia masih boleh pakai cincin tersebut walaupun sedang berbadan dua. Sedangkan ramai kawan-kawan dia yang lain sudah tidak muat untuk pakai cincin kahwin mereka.
Jadi, mari sama-sama buat cara ni supaya cincin kahwin kita ni masih muat lagi untuk dipakai oleh mak-mak dara, macam kita dan bukannnya tersimpan dalam kotak cincin yang suami kita beli... ;)

Monday, November 8, 2010

PB: RMH Turqouise/Baby blue sedia untuk dijual...

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Hai semua. Amy harap semuanya baik-baik shj ya.
OK, Amy ada tawaran baru untuk dibuat. Hantaran Ready Made RMH Turqouise, mengandungi:
5 bakul yang telah siap digubah dan
2 bunga dulang
Sesiapa yang berminat, sila hubungi segera sebelum kehabisan ;)
Juga boleh menyiapkan terus hantaran jika berminat. Email Amy di pengantinbudget2@gmail.com atau telefon:016.251.4746
***
***
Jaga diri ok!...
Babai...
Amy, PB

Saturday, November 6, 2010

PB: Tips untuk photoshot kahwin

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hai semua, Amy nak berkongsi tips Amy semasa Amy ambil gambar kahwin 5 thn yg lepas, em, lama tuh...
Bukan nak memandai, tapi selalunya ramai pengantin yang ambil masa terlalu lama untuk habiskan photoshot dgn photographer.
Tipsnya ialah: ENJOY SEMASA PHOTOSHOT ANDA...

Enjoy tu maksudnya, anda kena ingat, itu saja lah masa untuk anda ambil gambar kahwin, so, kena senyum selalu dan suka dgn apa yang anda buat. Bila kita seronok, mimik muka kita pun akan nampak cantik dan manis serta insyaAllah semuanya menjadi.

Masa baru kahwin selalunya semuanya masih fit dan terjaga sebab kalau tak jaga, takut body dah lari shape dan muka pun mungkin tak macam anak dara. Betul, sebab bila dah kahwin, tanggungjawab banyak kepada suami, anak-anak, keluarga, kerja dan kadang-kadang masa untuk diri sendiri pun tak ada. Ini berdasarkan pengalaman sendiri tau. Tapi sekarang dah ok.

OK, Amy imbau balik sejarah masa kahwin dulu, Amy ambil 5 pasang baju persalinan dan habis shoot semuanya dlm masa 2 jam. Ramai yang kata cepat sebab mama Amy kata Amy ni memang suka bergambar.. heheeh.. yer kot. So, bila kita suka, semuanya jadi cepat dan best!.. Alih-alih tak sedar dah siap.
Sebabnya kalau anda tak suka dgn kamera, anda mungkin akan kelihatan tak mesra alam dengan kamera, kaku dan susah abang photograpehr nak arahkan kita buat pose. Kalau kita ikutkan apa photographer kata, insyaAllah semuanya ok...

Tetapi kalau anda seorang yang pemalu, eloklah kalau ambil gambar di studio, orang tak ada nak ganggu anda...

Ok, Selamat berposing ya untuk album kahwin anda... Kenangan sepanjang hayat kan!
Jaga diri, babai...

Amy, PB.

Wednesday, October 27, 2010

PB : Promo Nov 2010 - March 2011

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

PB: RUMAH ITU SYURGA ISTERI

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~ Saya share info ini dari sini.
Gambar, teirma kasih : http://tm-unigal.blogspot.com/
RUMAH ITU SYURGA ISTERI…. “…Yang dikatakan syurga itu ialah ketaatan dan kesetiaan seorang isteri ter...hadap Allah dan suaminya serta tanggungjawab yang dijalankannya dengan ikhlas tanpa ada sebarang rungutan atau keluhan…” KELEBIHAN ISTERI… Melayan suaminya dijamin masuk syurga tanpa hisab dan mengikut pintu yang disukai. Hadis Nabi s.a.w yang bermaksud… “Apabila seorang wanita (isteri) itu telah melakukan sembahyang 5 waktu, puasa bulan ramadhan,menjaga maruahnya dan mentaati perintah suaminya, maka ia dijemput di akhirat supaya masuk syurga mengikut pintu mana yang ia suka mengikut pilihannya.” “ Mana-mana wanita yang melayani suaminya, meminyak rambut suaminya, menyikat janggutnya, menggunting misainya, mengerat kukunya, maka diakhirat ia diberi minum oleh Allah daripada air syurga dan ia diringankan seksaan ketika sakaratul maut (dekat dengan mati), di dalam kubur ia perolehi taman-taman seperti taman-taman syurga dan namanya dicatit sebagai orang yang lepas daripada seksa neraka dan selamat melintasi titian Sirat tanpa menempuh kesusahan.” Seperti mana yang diriwayatkan oleh At Tabrani mengikut hadis Rasullah s.a.w… “…Sukakah aku beritahu siapa dan bagaimanakah sifat isterimu yang bakal ditempatkan di syurga? Jawab para sahabat: Bahkan kami suka. Sabda Rasullah s.a.w lagi: Iaitu tiap-tiap isteri yangbersifat kasih sayang dan melahirkan banyak anak.Dan apabila ia dimarahi oleh suaminya, ia menyerahkan diri untuk dihukum sehingga suaminya redha (memaafkan kesalahannya)…” Janji Allah kepada isteri-isteri yang mengandung… “…Apabila seorang wanita itu mengandung, Allah menjanjikan pahalanya sama seperti pahala puasa fisabilillah.Ganjaran ini tidak termasuk lagi dengan kesakitan sewaktu berrsalin, melahirkan anak, menyusu dan menjaga anak.” Janji Allah kepada isteri-isteri yang menyusukan anak-anaknya… Menurut riwayat Al Hassan bin Sofwan, At Tabrani, Ibnu Asakir dan Salamah yang menyusu Saidina Ibrahim anak Rasullah s.a.w setiap teguk (satu sedutan) Allah akan berikan satu kebajikan dan ganjaran. Bila si ibu tadi tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sekejap-sekejap menangis kesakitan dan sebagainya, Allah akan berinya lagi pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dalam jihad fisabilillah dengan ikhlas. Kelebihan wanita-wanita yang mengandung… “…Apabila seorang wanita mengandung (janin) di dalam rahimnya maka beristighfar para malaikat untuknya Allah akan mencatit baginya 1000 pahala dan kebajikan dan menghapuskan 1000 dosa. Apabila ia sakit hendak bersalin, Allah akan mencatit lagi pahala kepadanya seimbang dengan pahala orang lelaki yang berjihad fisabililah. Apabila ia telah melahirkan anak, maka gugurlah segala dosanya dan jadilah ia bersih tanpa sebarang dosa sepertimana ia mula-mula dilahirkan oleh ibunya dahulu (seperti bayi yang baru lahir).” Kelebihan isteri-isteri yang menjaga anak-anaknya… “ Menjahit pakaian anak-anak, Allah mencatitkan perbuatan baik yang dilakukan sebanyak helaian benang pakaian yang dibuat dan memadamkan seratus catitan perbuatan jahat yang pernah dilakukannya. Disamping itu juga Allah akan mencatitkan baginya ganjaran sama dengan orang yang memberi makan kepada orang yang tidak berpakaian.” “Meminyakkan rambut anak, menyikatkannya, mencuci pakaian-pakaian mereka dan memandikan anak-anak, Allah menjanjikan satu pahala besar kepada para ibu yang berbuat demikian. Allah akan mencatitkan pekerjaan baik sebanyak helaian rambut anak dan memadamkan sebanyak itu juga pekerjaan jahat serta membuatkan dirinya kelihatan berseri-seri di mata orang yang melihatnya.’ EMPAT GOLONGAN WANITA YANG DIJAMIN SYURGA OLEH RASULULLAH SAW… 1. Wanita yang menjaga dirinya daripada perkara yang haram dan dia tetap berbakti kepada Allah (mematuhi hukum Allah). 2. Perempuan yang banyak keturunan (banyak anak) lagi penyabar serta menerima sahaja pemberian Allah itu serta bersabar dengan kehidupan yang serba kekurangan dan apa sahaja nafkah yang diberikan oleh suaminya. 3. Perempuan yang bersifat pemalu. Apabila suaminya keluar menjalankan tugas, dia akan menjaga mulutnya daripada berkata yang boleh mengguris hati suaminya. 4. Perempuan yang kematian suami dan ia mempunyai anak, dan dia tetap menjaga diri dan terus menerus menjaga dan mendidik anaknya yang yatim dan tidak bersedia untuk berkahwin lain kerana takut anak-anaknya itu terbiar. “…Justeru itu, lakukanlah segala urusan rumah tangga dengan sabar, ikhlas dan bersungguh-sungguh. Terimalah hakikat bahawa Allah menjadikan wanita itu sebagai seorang isteri dan juga ibu.” By:Yus Fairus

Tuesday, October 26, 2010

PB: Air tangan seorang ibu dan isteri

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Salam semua, Amy doakan semuanya sihat sejahtera ya. Hm, Amy pun masih rasa keletihan lagi sebab ada kerja luar ofis minggu lepas, tetapi life must go on dan juga untuk kesejahteraan keluarga tersayang.

Kali ni Amy nak berkongsi pendapat tentang masakan. Teruja untuk menulis sebab entry Aunty Nani ni. 
Ya, Amy setuju sangat yang seorang isteri atau ibu perlu sentiasa memasak untuk suami dan anak2nya untuk menjamin kesejaheraan, kesihatan dan perkembangan mereka. Sekarang ni ramai yang bekerja dan mengambil MAID/ PEMBANTU / HELPER untuk menguruskan kerja rumah dan memasak. Tetapi ada juga yang ada MAID tetapi hanya menyuruh MAID sediakan apa yang perlu dimasak dan isteri/ibu itu yang masak. Hm, itu yang terbaik yang boleh dilakukan oleh wanita berkerjaya dan bekeluarga ni kan. Tetapi walau macamana tinggi pun pangkat. harta. pelajaran seorang wanita itu, peranan sebagai seorang isteri dan ibu adalah kemestian, dan perlu masuk dapur untuk menambat perut suami dan menjaga makan minum suami dan anak-anak. Ini tiada toleransi. 

Adakah zaman sekarang pasangan yang banyak bercerai-berai , salah satu sebabnya disebabkan tidak cukup kemahiran / usaha untuk menambat hati suami? Mungkin salah satu daripadanya. Walau apapun, tempat seorang isteri adalah di sisi suaminya, bukan untuk dipijak / tidak dihargai. Selain itu, isteri / ibu perlu menghormati suami dan anak2nya sendiri, jika isteri/ ibu itu mahukan penghormatan suami dan anak-anaknya. Ini adalah ingatan untuk saya sendiri juga.

Tak mengapa, untuk mereka yang tidak tahu memasak, jangan bimbang, masak saja apa yang anda tahu, yang penting ikhlas. Nanti insyaAllah semuanya sedap dan menjadi. Dan kena rajin-rajinkan diri untuk mencuba resepi baru kan...

Ini resepi baru yang saya belajar dari Aunty Nani juga, TRIFFLE. Kalau ada yang berminat nak oder, boleh juga hubungi saya ya...; )

Triffle strawberry yang sangat menyelerakan , mengujakan dan menyamankan ketika dinikmati pada tengahari dan sangat tidak sabar untuk menantinya keras/ menjadi di dalam peti sejuk!... Selamat menjamu mata!... ;)




   
Salam sayang, Amy, PB.

Sunday, October 24, 2010

PB: Bunga Rampai untuk Shima

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Congratulations to Shima and hubby from Seksyen 14, PJ, who tied their not on yesterday Saturday. May Allah bless u n ur hubby ya! She ordered Bunga Rampai for her Majlis Berinai on Friday night. Thanks to Shima, hope u like my bunga rampai ya. 
Actually she tried to reach me via http://www.pengantinbudget.blogspot.com/ , which was my previous blog and i'm rarely visit there due to some technical problem. She finally got me through phone and i'm really happy to help her to prepare the bunga rampai, which was not easily prepared.

Really easy to work with her and her family. Will try to upload the pics soon ya!...Once again, thanks Shima... ;)

Lots of loves,
Amy, PB.


Update on: 10.25 am

As promised, this is Bunga Rampai made for Shima.... Enjoy the picture ok!


Best regards,
Amy, PB

Monday, October 18, 2010

PB: Sirih junjung - Daun sirih dan bunga segar

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Turut menyediakan tempahan sirih junjung terutama dalam gubahan moden tetapi masih mengekalkan keklasikan sirih junjung itu sendiri.
Akan disertakan bersama sirih ialah:
Bunga Kapur,
Bunga Cengkih,
Bunga gambir,
Bunga hidup - selalunya bunga ros
serta bunga melur
Contoh gubahan sirih junjung seperti di bawah:
*
(ops, abaikan gambar yg tak berkenaan selain dari sirih junjung ok!)
*
*

Sirih junjung sentuhan moden tetapi masih mengekalkan keasliannya... ;)
Jika berminat untuk buat tempahan, hubungi saya dengan segera ya...
Terima kasih,
Amy PB.

PB: Pelamin Mini

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hi everyone,

Let the pictures do the talking... ;)

*
*
As promised, my latest design of mini pelamin for bertunang/simple solemnization ceremony. Kindly contact me Amy, at email: pengantinbudget2@gmail.com or ring me at 016.251.4746 for booking ya... ;)

Love and warmest regards...
Amy PB.


Friday, October 15, 2010

PB: AKAN DATANG! Pelamin mini untuk disewa - fresh from the oven

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Apa khabar semua? Harap-harap anda semua sihat-sihat belaka ya. Sebagai pengenalan, Amy nak beritahu bermula hujung bulan Oktober 2010 ini Amy akan menawarkan pakej pelamin mini untuk majlis pertunangan/pelamin yang simpel untuk majlis perkahwinan. Tunggu ya... Harga yang ditawarkan adalah berpatutan dan design terbaru dalam pasaran, khasnya untuk pengantin budget. Salam sayang, Amy, pengantinbudget2

Monday, October 11, 2010

PB: Saya suka sangat dengan bunga...

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Selamat malam semua.
Saya sangat suka bunga,
sebab itu saya suka gubah bunga,
pakai baju bercorak bunga-bungaan,
suka hiasan ada bunga,
bila ada bunga, saya akan senyum lebar,
terutama kalau bunga itu bunga ros/mawar segar, warna merah,
Ya Allah, memang saya akan tersenyum lebar seharian (pelik tapi benar!).
Percayalah,
dengan minat ini,
jika adik-adik, kakak-kakak, tuan-tuan dan puan-puan tempah hantaran dengan saya,
saya akan cuba sedaya upaya untuk membuat yang sebaik mungkin,
sebab saya suka lihat bunga yang cantik itu,
membuat orang lain tersenyum lebar macam saya...
insyaAllah ;) Tempahan hantaran bermula dari RM 15 segubahan ke atas (upah gubah sahaja untuk gubahan budget) dan RM 55 segubahan ke atas (upah gubah, beli barang dan pengantin dapat semua barang - ops, barang hantaran tidak termasukya ;))
TERIMA KASIH BELOG BUNGA INI
Bunga-bunga kesukaan saya:
*
*
*
*
*
*
Cantikkan semua bunga-bunga ni? kalau dapat hidu haruman yang dikeluarkan bunga-bunga ni, merupakan terapi yang terbaik untuk Amy, anda bagaimana? Amy, pengantinbudget2.blogspot.com


Sunday, October 10, 2010

PB: Perkahwinan Datuk Dr. Sheikh Muzaffar & Dr. Halina pada 10.10.10

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Selamat Pengantin Baru dan Tahniah diucapkan kepada pasangan Angkasawan Pertama Malaysia, Datuk Dr.  Sheikh Muzaffar & Dr. Halina. Penantian selama 8 tahun, akhirnya menyatukan pasangan merpati dua sejoli, sama canitk sama padan dan sama-sama berpelajaran, mempunyai paras rupa ini sebagai pasangan suami isteri yang sah.



Semoga mereka berdua sentiasa aman bahagia dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah sebagai penyejuk mata dan mengeratkan kasih sayang antara mereka.   

Warna yang digunakan dalam perkahwinan mereka, putih dan silver, hm, cukup trendy dan kena dengan gelaran angkasawan negara ya! Dengan sentuhan Datuk Bernard Chandran dan Cosry, menyerlahkan lagi kecantikan semulajadi Dr. Halina dan menampakkan lagi ketampanan Datuk. Dr. Sheikh Muzaffar. 

Pengggunaan bunga segar yang menghiasi gubahan hantaran mereka menjadi trend pilihan masakini. Yang paling menarik kek kapal angkasa Soyuz yang dijadikan kek perkahwinan mereka sangat unik dan inilah seumur hidup saya melihat kek sebegitu rupa.

Tahniah sekali lagi dan Selamat Pengantin Baru diucapkan.

Amy, pengantinbudget2

Thursday, October 7, 2010

PB: Siapa mahu tempah bunga rampai?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Apa khabar semua pembaca blog saya ni?
Amy doakan semuanya sihat2 sentiasa ek. Sekarang musim demam, batuk, selesema, baik-baik jaga diri. Minum air suam banyak2 ok, terutama untuk bakal2 pengantin... Tak mahulah nanti masa nikah/sanding pengantin terbatuk2 atau terbersin/terset-set tahan hingus keluar... huhuhu, insyaAllah tak ya...



Ha, nak tanya, siapa nak join tempah bunga rampai untuk kegunaan pada hujung minggu 2 minggu dari sekarang, mulai Khamis-Ahad (21/10 ni hingga 24/10)?. Ini disebabkan ada tempahan untuk Shima, insyaAllah Amy akan buatkan.

Jika ada yang tercari-cari orang yang boleh buatkan bunga rampai (yang leceh dan rumit itew... ;)), boleh hubungi Amy untuk maklumat lanjut. Kalau ada yang berminat untuk tempah pada tarikh tersebut bagitahu awal yer, sebab senang nak prepare barang nanti...

InsyaAllah Bunga Rampai Amy dijamin:

-Wangi semerbak
-Resepi turun temurun (resepi keluarga)
-Klasik
-Penyeri bilik pengantin
-Menaikkan seri pengantin
-Menaikkan rasa romantis...

Tak percaya, boleh cuba tempah kalau nak tahu... hehe ;)

Salam Sayang,

Amy pengantinbudget2

Wednesday, September 29, 2010

PB: RP Jessy - RM 2.00 seunit dari 1 November hingga 30 November 2010 - Limited Time Low Price Offer!

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Hai semua,
Inani Craft telah mengeluarkan produk terbarunya, RP Jessy - bekas berpenutup, sesuai diletakkan cincin di dalamnya atau molek juga dijadikan sebagai hadiah kepada tetamu yang hadir ke majlis perkahwinan anda/keluarga.
New released RP Jessy, container with its lid is suitable as ring holder and as a sweet wedding gift.
Gula-gula, coklat, bunga rampai, ferraro rocher dan lain-lain sesuai diletakkan dalam bekas RP Jessy ini.
Corak bunganya didatangkan dalam warna biru kehijauan, merah hati, merah jambu, kuning dan oren dengan tapak/badan bekas ini diwarnakan putih untuk menampakkan klasiknya bekas RP Jessy ini.
You can choose to put in candy, bunga rampai, chocolates etc into the container. It is design with white colour container with a big flower decorations on top of the lid, showing the uniqueness and how classic it is. You can find the flowers in turqoise, maroon, pink, yellow and orange in colour.
*
*
*
*
Tawaran Hebat RM 2.00 sahaja seunit untuk 10,000 unit yang pertama sehingga - 30 November 2010 ini sahaja. Anda JIMAT Rm0.50 sen seunit kerana jika tidak, harganya adalah RM 2.50 seunit selepas 30 November 2010. Rugi kalau anda tidak ambil peluang ini yang jika terlepas, rugi banyak...
A good deal for you, it just priced at RM 2.00 per unit from 1 November until 30 November 2010 only. Its selling price is RM 2.50 each, it saves you RM0.50 per unit with this promotion price. So don't wait, grab this opportunity amd contact me for more details and order.
Amy, pengantinbudget2@gmail.com or 016.251.4746
Jadi bagi mereka yang tercari-cari hadiah untuk tetamu anda yang lain dari yang lain, cepat ambil tawaran ini, hubungi saya segera untuk maklumat lanjut dan tempahan ya!
Amy, pengantinbudget2@gmail.com atau 016.251.4746

Tuesday, September 28, 2010

PB: Beri pengantin hantaran telefon iPhone4?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Salam sejahtera semua,
Terima kasih kerana sudi membaca blog Persiapan Pengantin Budget ini. Kali ini Amy nak kongsi pulak cerita barang hantaran terkini - bagi handphone iaitu iPhone4.
Apa kebendanya ini? Sebenarnya Amy pun tak pasti sangat ciri istimewa iPhone ni tetapi yang Amy tahu yang telefon ini sangatlah cool!...
Rupanya iPhone4 ni lebih terkini dari yang lalu dan ini penerangan serba sedikit pasal iPhone4 ni:
The iPhone 4 – it’s the phone that needs no introduction. We’re sure you all already know about the stunning Retina Display, FaceTime technology, 720p HD video-recording abilities, iOS4 and the all-new iMovie for iPhone video editing software, packaged in the distinctive glass and steel form typical of Apple design. It’s THE phone to be seen with, and after an agonizingly long wait, it’s finally here on Malaysian soil.
iPhone4 ni sangatlah ditunggu-tunggu disebabkan ciri-terkini dan kemudahan internet yang boleh dicapai, macam laptop WiFi, boleh akses internet di mana saja. Apple yang merekacipta benda alah yang sangat diperkatakan ini dan akhirnya pada 24 September lepas iPhone4 sudah ada di Malaysia dan dibawakan khas untuk anda oleh DiGi. ;). Adik saya dulu adalah angan-angan nak hadiahkan isterinya iPhone, tetapi disebabkan belanja kahwin yang bukan sikit tu, terpaksa dia batalkan niat tu... Huhu, kalau saya nak beli telefon ini, mahu berbulan bulan ikat perut sebab banyak komitmen lain yang perlu diuruskan sekarang ini. Tetapi bagi yang mampu tak ada salahnya sebab sekarang macam-macam benda-benda elektronik/gadget yang dijadikan hadiah macam kamera, handycam dll mengikut kemampuan masing-masing. Yang penting, tepuk dada, tanya poket sendiri dan kalau dah sayang tu, boleh aja kan.... ;) Untuk mereka yang mampu dan ketandusan idea nak bagi apa pada suami/isteri masing-masing... Oklah, jumpa lagi, jaga diri ya! Salam Sayang, Amy, PengantinBudget2

Sunday, September 19, 2010

PB: Jualan murah untuk persiapan perkahwinan anda

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Saya bukanlah agen atau mendapat komisyen bila saya iklankan promosi ini tetapi jualan ini merupakan salah satu tempat untuk anda menjimatkan wang anda dengan membeli barang yg dikehendaki dengan harga yang murah...SOGO akan mengadakan jualan murah Jualan Gudang pada 30 Sept - 3 Okt ini... Antara barang yg ditawarkan adalah seperti ini:



So, kepada ahli-ahli SOGO yang berminat, cepat rebut pelung ini... terima kaseyyyyy... ;)

Amy pengantinbudget2

Thursday, September 16, 2010

PB: Kuntuman Bunga Kayu Manis - RM 1.20 sebiji

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Salam semua...
*
*
*
RM 1.20 sebiji? Ya, jangan tak percaya. RM 1.20 sebiji untuk harga sebiji kuntuman kayu manis seperti di bawah. Boleh digubah mengikut warna tema majlis perkahwinan anda. Panjang tali boleh diubah sedikit.
Hubungi Amy di 016.251.4746 untuk maklumat lanjut atau email kepada pengantinbudget2@gmail.com. Beli banyak boleh beri diskaun lagi (melebihi 500 unit ke atas).
Sesuai untuk digantung dipintu/dinding pejabat untuk hiasan/ boleh digantung di kereta. Kalau lebih kreatif, boleh letak potpuri kalau sesiapa yang mahukan lebih nampak grand.
Pendapat saya, tampak elegan dengan ikatan reben dan klasik dengan penggunaan kayu mains yang baunya manis sekali ;)
Kalau mahu beli dalam kuantiti yang kecil untuk lihat hasilnya, boleh hubungi saya ya ;) Salam Hari Malaysia, 2010 Amy, pengantinbudget2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter