Tuesday, June 29, 2010

PB: Pilihan warna tema perkahwinan / Wedding theme

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Pejam celik, pejam celik sudah setengah tahun 2010 berlalu. Julai pula tak lama lagi akan menyusul. Zaman sekarang ni, orang buat majlis bukan tertumpu hanya pada cuti sekolah sahaja tapi yang pasti bulan September dan November akan datang (cuti sekolah) memang kenduri kahwin akan lebih banyak dari biasa. Sekarang Sabtu Ahad pun dah banyak ek orang buat kenduri kahwin...

So, talking about "wedding seasons", what is the wedding colour trend for this year, 2010? I guess many of the bride and groom still in favour of white,, pastel and sweet colour, although some of them are bold enough to wear/use extreme/bright colour like bright pink, orange, black and red chilli colours.

Warna yang selalu menjadi pilihan adalah:
(sumber/sources: Martha Stewart di sini/here )

ungu + putih

*
merah jambu + putih

*
turqouise

*
biru muda

*
hijau muda/hijau epal

*
putih +  putih

*


Ada juga yang campurkan dua warna contohnya:

putih + hitam

*
kelabu + ungu
(adik saya guna ini hujung tahun lepas)

*
hitam + pink

*
oren + hijau

*
turqouise + pink

*

Yang mana satu menjadi pilihan anda? Jangan lupa masukkan putih/cream/off white atau ton senada (contohnya biru gelap + biru muda) untuk mendapatkan seri lembut kerana jika garang sangat warna akan menyakitkan mata, huhu ;)

Selamat berkreatif ya!

 Oh, ya, jika anda masih belum mendapat orang untuk gubahkan hantaran anda, jika berminat, hubungi saya untuk mendapatkan khidmat yang boleh menepati budget anda, cantik dan elegan. Boleh beri warna pilihan anda dan saya akan cuba sesuaikannya untuk menjadikan impian anda satu kenyataan.

Loves,
Amy, pengantinbudget2.


2 comments:

  1. cantik my wedd is purplish pink + green + white + silver..:D..ngeeee

    ReplyDelete
  2. nak tanya..my theme of wedding nanti hot pink and blue..my family akan pakai attire in hot pink,Dan pengantin pakai biru..tapi which the kind of blue tu yang tak tau..ingat nak try baju biru BN then the lace/mabuk/baru in biru lembut tu..cantik tak kombinasi garang ni? Tq..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter