Friday, April 4, 2014

PB2: Alas dulang Husna, bantal nikah Masjid Wilayah, bunga rampai dan sewaan mini pelamin DIY

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam ladies... Ingat lagi tak pada link ni?
Masa tu Husna kata dia insyaAllah akan menggunakan khidmat Amy lagi untuk sewaan alas dulang. Alhamdullilah Husna masih sudi menggunakan khidmat alas dulang satin dan embroidery Amy lagi bulan November hari tu. Warna yang disewa adalah biru dan ungu putih. Terima kasih Husna atas kepercayaan yang diberikan. Kira ni salah seorang repeat customer Amy dalam sewaan alas dulang ni...


Bantal nikah berkaki kerawang juga telah disewa dan digunakan di Masjid Wilayah, KL. Terima kasih.

Bunga rampai turut mendapat sambutan terutama dari pelanggan setia Amy. Alhamdullilah.

Satu lagi cabang menyewa alatan mini pelamin DIY telah disewakan bertemakan warna putih, peach, maroon dan pink.

Terima kasih semua yang telah memberikan sokongan.


Amy PB2


Tuesday, February 25, 2014

PB: Update 2014 - masih persiapan pengantin bajet!

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam semua. Amy doakan semua sihat sejahtera, mewah rezeki dan sihat selalu ya.

Terima kasih tak terhingga kepada semua yang menyokong Amy melalui persiapan pengantin budget Amy ni.

Masih tersedia bantal nikah berkaki kerawang untuk bakal pengantin yang mahukan bantal nikah yang lain dari yang lain untuk diabadikan bersama pada hari bersejarah anda.

Selain itu, khidmat sewaan pelamin mini bajet dan gubahan hantaran turut ditawarkan. Something went wrong with my fon's mail, new photos will be uploaded soon, especially towards the end of year 2013, insyaAllah.

Untuk yang meminati cenderahati kahwin eksklusif dari Inani Craft, pihak kami turut bersedia membantu anda dalam hal ini.

InsyaAllah kepada sesiapa yang ingin hubungi Amy boleh emailkan kepada pengantinbudget2@gmail.com untuk maklumat lanjut.


Salam sayang unuk semua, semoga sentiasa bahagia dan ceria di samping yang tersayang, semoga cinta sampai ke syurga, amin....


Amy PB


Monday, December 23, 2013

PB: Sewaan bantal nikah kerawang untuk majlis cukur jambul, Nurul, Kampung Baru

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

New Job, Bantal nikah for cukur jambul.

Idea dari Nurul Kampung Baru, untuk menggunakan bantal nikah kerawang sebagai props utama dalam majlis cukur jambul anak sulungnya bulan November lalu.

Satu idea yang segar, lain dari yang lain. Kalau Nurul sudi kongsi gambar dengan Amy, nanti Amy post kat sini yer. Mungkin mummy-mummy di luar sana boleh tiru idea ni kan?

Terima kasih Nurul.

PB: Sewaan alas dulang Husna: warna biru dan ungu dengan embroidery

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam ladies... Ingat lagi tak pada link ni?
Masa tu Husna kata dia insyaAllah akan menggunakan khidmat Amy lagi untuk sewaan alas dulang. Alhamdullilah Husna masih sudi menggunakan khidmat alas dulang satin dan embroidery Amy lagi bulan November hari tu. Warna yang disewa adalah biru dan ungu putih. Terima kasih Husna atas kepercayaan yang diberikan. Kira ni salah seorang repeat customer Amy dalam sewaan alas dulang ni...

Warna alas dulang yang ditawarkan adalah seperti berikut:

ALAS SIFON
Putih
Merah tua (marron)
Hijau
Biru firus
Ungu

ALAS EMBROIDERY
Putih perak (white silver embroidery)
Kuning embroidery

Friday, November 1, 2013

PB: Tempahan Fridge Magnet dari Terengganu, terima kasih Aziela!

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Terima kasih Aziela dari Kuala Terengganu untuk tempahan fridge magnet tu ya. Harap Aziela suka. Amy nak kongsikan dengan anda antara gambar yang sempat Amy ambil sebelum dihantar kepada Aziela.



Sesuatu yang menarik tentang fridge magnet ni, sangat comel dan telah siap dibungkus dengan hiasan bunga dan riben. Hanya perlu dimasukkan ke dalam beg goodie ataupun diberikan sebegitu sahaja.
Disiapkan dengan tulisan "Terima Kasih" di bawahnya. Menarik bukan? Berminat, sila hubungi Amy segera di pengantinbudegt2@gmail.com / oi6-25i4746 untuk maklumat/tempahan.


Salam Sayang dan terima kasih.
Amy pb2

Wednesday, October 2, 2013

PB: Masihkah dikau ingat tentang gubahan pink ungu kelabu itew?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam semua,
Masihkah anda ingat, Amy ada beritahu mahu upload video pasal gubahan hantaran pink ungu kelabu dari posting kat sini?

OK, sebelum Amy lupakan janji Amy tu, (huhu, sorrylah lambat upload), ini dia Amy nak kongsikan pada semua atau sesiapa yang nak tengok atau yang mencari ilham untuk gubah hantaran menggunakan kombinasi warna pink, ungu dan kelabu. Pada Amy, nampak agak klasik tetapi masih mengekalkan ciri-ciri feminin sebab menggunakan warna merah jambu. Saksikanlah, video yang shaky (pardon me) tetapi tak kisah, janji Amy nak kongsikan sesuatu yang mungkin boleh beri ilham kepada b2b yang sedang membaca atau saja-saja nak cuci mata.

Enjoice, ok!

Have a nice day everyone...

Love, Amy.

p/s: Kalau berminat nak tempah hantaran, hubungi Amy di pengantinbudget2@gmail.com ya. Terima kasih.





Tuesday, October 1, 2013

PB: Sewaan set alas dulang putih, lengkap alas satin dan manik embroidery untuk Husna Damansara

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam semua, Amy nak kongsi kat sini, sewaan set alas dulang dan dulang masih ada Amy buat untuk sesiapa yang berminat.

Malam tadi Husna dari Damansara telah sudi untuk sewa set warna putih alas dulang Amy untuk kawan pejabat dia. Menurut Husna kawannya tu kebetulan adik ipar FBI, deejay radio yang sangat terkenal dan ramai peminat tu. InsyaAllah Husna juga dah booking untuk majlis nikah kawannya pada bulan Nov kalau tak salah dengar.

Apa pun, terima kasih Husna atas kepercayaan yang diberikan. Kalau berminat nak sewa hubungi Amy sekarang di email pengantinbudget2@gmail.com atau sms oi6-25i4746 ya. Sewaan maksimum selama seminggu dengan safety deposit rm 50.

Salam sayang,

Amy PB2

Friday, September 27, 2013

PB: Isu hantaran kahwin tinggi sekarang ni. Betul ke?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam semua,

Hantaran mahal, mencecah rm 10,000. Aduhai, bila Amy dengar pun macam, tertelanlah juga air liur sebab mana nak dapat duit sebanyak tu untuk disediakan untuk majlis kahwin. Minta maaf ya, Bukan Amy tak setuju dengan jumlah tu, tetapi bila difikirkan secara warasnya, seorang anak bujang yang baru habis belajar dan baru bekerja tak sampai 5 tahun, agak payah sebenarnya nak kumpul duit banyak tu. Melainkan kalau gaji mula kerja dia dah capai rm 5,000.00 sebulan. Tapi bukan semua orang bernasib baik dapat kerja dengan gaji setinggi tu. Amy dulu pun masa baru mula kerja (11 tahun dulu la...) baru rm 1500.00 sebulan. Itu pun bernasib baik dapat kerja awal, ada yang lambat juga dapat kerja. Kalau sekarang dengarnya kalau graduan baru keluar universiti gaji dapat dalam rm 2,200 , bergantung kepada kerja yang dia dapat. Jadinya, bila masa nak kumpul duit untuk cukupkan rm 10,000 tu dalam masa kurang dua tahun? Dibebankan lagi dengan segala belanja untuk menyara diri sendiri yang nak bayar itu ini kan.

Itulah sebabnya agak mustahil untuk seorang anak muda untuk mudah simpan duit banyak, melainkan dia seorang yang sangat pandai merancang kewangan dia dari awal dan tidak boros, tidak beli barang berjenama, dan pandai beringat. Kalau ada, syukurlah anak gadis yang dapat bakal suami yang macam tu.

Apapun, terpulanaglah kepada pilihan masing-masing. Ada ibu bapa pengantin perempuan yang faham, yang mereka bukan nak jual anak, cukup untuk pastikan anak perempuan mereka mendapat suami yang boleh menjaga dengan baik anak mereka dan boleh membimbing ke arah jalan Allah.

Tepuk dada, tanya selera dan iman. Ikut kemampuan masing-masing. Yang penting supaya tidak membebankan dan pengantin tu boleh bincang baik-baik sama sendiri kan. Kalau boleh tak mahulah berhutang kan, kalau boleh elak, cubalah elakkan ya.

Oklah, semoga semuanya berjalan lancar. Perkahwinan yang tidak membebankan akan membawa kepada kebahagiaan dan Allah suka kepada orang yang tidak membazir. Ingatan kepada diri sendiri juga yang ada anak kecil haha. InsyaAllah.

Take care...

Amy pb2

Wednesday, September 18, 2013

PB: Iklan bantal nikah berkaki kerawang...

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

As salam semua,

Berlalu sudah Syawal, kini mejengah pula bulan Zulkaedah, musim orang berangkat ke Tanah Suci, sebelum tibanya bulan Zulhijjah, bulan menunaikan Haji. Amy doakan para jemaah haji tahun ini selamat dan sempurna menunaikan ibadah haji dan mendapat haji yang mabrur, insyaAllah, amin...

Apa khabar semua? Lama betul Amy tidak update belog Amy ni, dah berabuk rasanya. Sebenarnya Amy selalu jenguk belog Amy ni, cuma tidak sempat untuk update yang terkini. Sampaikan, ada juga yang bertanya, Amy masih buat perkhidmatan sewaan mini pelamin lagi atau tidak. Jawapannya, masih lagi, cuma sekarang agak perlahan, kerana menguruskan keluarga yang semakin berkembang, dan kerja-kerja yang sentiasa menuntut perhatian yang lebih. Tetapi, macam selalu, minat Amy pada bidang perkahwinan ini masih menebal, alhamdullilah.

Amy suka nak kongsi di sini, beberapa belog/link yang telah memaparkan bantal nikah/bertunang kerawang Amy yang masih mendapat sambutan dari b2b di luar sana.

Terima kasih kepada pelanggan-pelanggan Amy yang telah menggunakan perkhidmatan Amy ni, dan juga yang hanya survey, buat perbandingan dan sebagainya, terima kasih atas sokongan anda.

Until then, happy viewing and take good care ok!

Sayang selalu,

Amy PB
%%%%%%%%%%%%%%*******************%%%%%%%%


berkenaan jenis-jenis bantal nikah yang ada, evolusinya dan ceritera di sebaliknya...



tentang client Amy gunakan bantal nikah di semasa hari pernikahannya.
dan juga yang ini ya...



gambar client yang pernah sewa bantal nikah kerawang Amy.




Monday, July 15, 2013

PB: Salam Ramadan 2013 dan tempahan bantal nikah kerawang...

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Salam semua,

Sudah tiba Ramadan tahun ini, cepat sungguh masa berlalu, dah setahun pun Amy meninggalkan kenangan mengandung dan melahirkan baby Safurah Khayla tahun lepas, pada bulan puasa, Julai 2012. Dan, sungguh la diberikan kekuatan oleh Allah untuk mengganti semula 28 hari puasa sebab keuzuran semasa mengandungkan anak tahun lepas dua hari sebelum bermulanya puasa tahun ni. Apapun, alhamdullilah.

Semoga Ramadan tahun ini lebih baik dari sebelumnya, dan kita semua diberikan kesempatan yang lebih untuk mengaut pahala yang berlipat ganda dan bersepah-sepah yang ada pada bulan Ramadan ini. Jom kita usaha untuk merebutnya.

Puasa,puasa juga persiapan kahwin jangan dilupa yang akan disambut paling awal pada raya ketiga nanti. Lumrah setiap tahun, setelah melepaskan Ramadan, lazimnya bakal pengantin mengambil kesempatan mengadakan majlis kenduri kahwin semasa sanak saudara masih lagi berkumpul di kampung halaman masing-masing, betul tak?

Alhamdullilah, untuk Ogos ini, 24 hari bulan telah penuh tempahan untuk bantal nikah berkaki kerawang. Alhamdullilah, masih menjadi pilihan bakal pengantin perempuan untuk duduk di atas bantal yang lain daripada yang lain tu semasa menanti detik diijabkabulkan.

Untuk tarikh lain masih ada, sila hubungi Amy untuk sebarang pertanyaan ya melalui email pengantinbudget2@gmail.com atau telefon Amy oi6.25i.4746

Terima kasih tak terhingga untuk sokongan dan dorongan anda kepada Amy, semoga semua mendapat manfaatnya.

Selamat berbuka puasa dan jaga diri ya!

Salam sayang,

Amy pb2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter