Sunday, January 30, 2011

PB: Merah itu saga, Merah tanda berani, Merah tanda C.I.N.T.A

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Betul tak? :
Merah itu saga.................., 
Merah tanda berani.................., 
dan yang paling penting, 
*
*
*

 
 *


*

Merah tanda C.I.N.T.A


Stuju? 




Pelamin mini MERAH CINTA sedang beraksi. Sesiapa yang berminat untuk sewa pelamin merah cinta ni hubungi Amy ok, thanks for viewing... ;)


Salam Sayang,
Amy, PB2.

Monday, January 24, 2011

PB: Tempahan Fly Turquoise dari Ainon

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Salam semua,
Terima kasih Ainon untuk tempahan Fly warna Turquoise, warna yang beri rating tinggi untuk blog Amy ni. Ramai yang cari apa2 saja info berkenaan warna ni.
Ini gambarnya...
Dah berbalut dengan tag Terima kasih, cuma perlu bagi je kepada pengunjung bertuah pada majlis anda nanti ;). Ini salah satu barangan daripada Inani Craft, kalau nak tahu lagi, boleh hubungi Amy ya.
Itu saja untuk kali ini, jaga diri, bye...
Salam Sayang,
Amy, PB2

Saturday, January 22, 2011

PB: Bantal nikah yang Liyana SCR sewa - cantiknya dia... ;)

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Salam semua, 
Amy nak kongsi gambar sicantik manis Pn. Liyana SCR yang telah menyewa bantal nikah Amy pada hari pernikahan dia bulan 12 tahun lepas (chewah mcm lama sgt tahun lepas tu erk? hehe).
Ni dia.. dia memang cantik sampai Amy terkedu tengok dia masa nak ambil semula bantal tu. Untung suami dia... Jadi isteri yg baik untuk suami erk Yana. Advise from a wify of 6 years marriage... ;). And i need to thanks Cik Syafa very much for googling to my blogspot in order to help Yana finding her dream bantal nikah... Terima kasih Syafa... Inilah post dia yang tunjuk gambar blog Amy tu...

pics credit to:http://squarecutring.blogspot.com/2010/12/review-bantal-nikah.html#comments


So, sesiapa yang berminat nak sewa bantal ni hubungi Amy segera ya. Tapi nak bagitau, untuk 1 Mei 2011 ni dah ada orang tempah. U all boleh tengok di atas kiri blog amy ruangan Diari PB2.

Oklah, itu saja, take care n selamat berhujung minggu... ;)

Thursday, January 20, 2011

PB: Pelamin Mini Budget edisi 2011_peach + white theme.

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Assalam semua, 
Amy mahu kongsi gambar pasai pelamin mini budget edisi 2011- peach theme ini.
Thanks to Mimie Taman Kosas Ampang who wished to sit on the bantal tunang/nikah oonik for her engagement day, today!!..
Although it was impromptu booking, syukran it was successfully made and Mimie likes it. Maybe it is not as grand as other engagement setting, but i'm glad Mimie loves it.

Thanks Mimie for the opportunity given to kak Amy for setting up the simple but nice mini pelamin. For those who interested, kindly inform me early ya.

Neway, take care n lots of love,
Amy PB2.

Saturday, January 15, 2011

PB: Selamat Bertunang Azwa - Hantaran lovely Ungu + Putih

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Tahniah, semoga perhubungan kekal bahagia dan bersemi hingga ke jinjang pelamin dan dunia akhirat.




Amy, PB2.

Terima kasih Azwa,

Sunday, January 9, 2011

PB: Hantaran Ungu + Putih, lovely colours - Azwa's

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~


Bunga dulang for Azwa, will upload soon the finished products made for her. Tungguuu....
Berminat? Hubungi Amy untuk tau lebih lanjut, ya,

Terima kasih ;)

Saturday, January 8, 2011

PB: Penghantaran Bantal nikah ke Alor Setar dalam perjalanan ;)

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Dear Syidah,
Kak Amy sudah hantar ya bantal yang Syidah mahukan ke alamat yg Syidah beri hari tu. Bila dah sampai inform akak ok. InsyaAllah hari Selasa atau Rabu akan sampai kat Alor Setar. :)


Akak harap Syidah suka dengan bantal tu dan majlis nikah Syidah akan berjalan lancar dan selamat.
InsyaAllah tercapai impian Syidah nak duduk atas bantal unik tu ya.

Terima kasih dan salam sayang, 

Kak Amy, PB2.

PB: Hantaran bekas plastik - Tema Ungu putih

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

One day, a nice sweet lady came to me and asked whether i can make two boxes of plastic box decorated for her solemnization day, which will be on this coming late Jan. She alerted me that she just want a simple one and syukran when i finished decorated it, she said, "Kenapa buat cantik sangat". Alhamdulillah, she heart that boxes and this is a snap shoot of the pics.

 
If you want to have those kind of wedding gift being decorated. kindly email/text me for further info.
Thank you and take care ladies... ;)

Lots of love, 
Amy, PB2

Wednesday, January 5, 2011

PB: Tips baru kahwin: Sedia ke jadi ibu bapa atau bunting pelamin?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Apa khabar semua esp b2b luar sana? Tahniah diucapkan buat pasangan yang dah selamat diijabkabulkan... Kepada pasangan yang masih mengira detik dan harinya, semoga semuanya berjalan lancar dan selamat ya.
Topik hari ini, mungkin agak sensitif untuk dibicarakan secara terbuka, tapi jadikannya sebagai ilmu ya. Bukan apa, Amy adalah salah satu daripada pasangan yang Allah berikan anugerah bunting pelamin dan mengandung sekali lagi untuk anak kedua apabila anak pertama baru lagi 9 bulan. Hm, camno tu, misti terkejutkan?
Itulah apabila dikatakan ilmu untuk berumahtangga itu penting. Bukan hanya excited untuk membuat persiapan serba sempurna dan menanti dengan debar untuk melayari malam pertama, tetapi juga kena fikirkan implikasinya jika malam pertama itu Allah anugerahkan terjadinya zuriat. Semuanya pasti akan terkejut dan di sinilah menuntut ilmu dari mereka yang lebih tua (dengan cara yang baik) sangat-sangat diperlukan.
Ialah, bila baru kahwin, kita masih baru lagi untuk mengenali pasangan kita. Walau lama mana pun kita bercouple dengan bf/gf kita, semuanya tak sama bila kita dah jadi suami isteri... Banyak lagi yg perlu kita belajar the true colours about our partner.
Oklah, itu jerlah untuk kali ini. Kalau nak tau banyak lagi, kena tanya mereka yang pakar ok dan dgn cara yang elok. Kalau ditanya elok-elok, insyaAllah mereka yang pakar sanggup untuk berkongsi ilmu dgn kita.
Jadi, apalagi, cari ilmu banyak2 ok, untuk persiapan kahwin nanti. Dah kahwin pun perlu belajar lagi sebab sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri...
So, just nak promote buku ini, Untuk kali ini, Amy ingin memperkenalkan buku yang sangat elok untuk dibaca sebagai panduan sebelum dan selepas berumahtangga. Amy teringat sebuah buku: Mutiara Perkahwinan Menurut Ajaran Islam, terbitan Pustaka Haji Abdul Majid. Buku ini mendapat ulasan yang bagus daripada ramai pembaca iaitu seperti di bawah:
Sumber: http://bookkeeper-uwise.blogspot.com/2009/11/mutiara-perkahwinan-menurut-ajaran.html Sebuah buku yang mesti dibaca, difahami, dimiliki dan disimpan oleh setiap individu Muslim tidak kira peringkat umur sebagai panduan hidup sehari-hari. Ianya sangat besar manfaatnya kepada umat Islam sama ada individu atau masyarakat kerana kandungannya adalah untuk memimpin masyarakat Islam supaya mencapai kebahagiaan di dalam kehidupannya terutama kehidupan keluarga. Apabila kebahagiaan tercapai di dalam keluarga maka setiap orang dalam keluarga tersebut akan memperolehi ketenangan dan kesihatan mental. Hasil yang tertinggi yang dicapai ialah masyarakat kita mempunyai orang yang nyaman fikiran dan hati sanubari; oleh itu masyarakat akan menjadi aman, damai dan sejahtera. Kami akui buku ini amat baik dan paling lengkap sejauh ini yang membentang dan mengupas pelbagai perkara mengenai kekeluargaan dalam Islam. Tidak ada sebuah buku seumpama ini sebelumnya dalam Bahasa Melayu yang pernah ditemui. - Penerbit KANDUNGAN BAB 1 A) Kedudukan Wanita Di Dalam Masyarakat B) Keluarga C) Perkahwinan Menurut Pandangan Islam BAB 2 Pinangan BAB 3 A) Akad Nikah B) Beberapa Jenis Perkahwinan Yang Diharamkan BAB 4 Perayaan Menghantar Pengantin Perempuan Ke Rumah Peengantin Lelaki (Majlis Perkahwinan) BAB 5 Mandi Sunat Pada Hari Jumaat Dan Jangan Terlalu Kerap Bersetubuh BAB 6 Kelahiran Anak BAB 7 Pendidikan

Saturday, January 1, 2011

PB: Sale: Tahun Baru 2011

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Selamat Tahun Baru 2011 kepada semua pembaca belog Amy ni. Terima kasih juga kepada follower-follower yang semakin bertambah, alhamdulillah, terima kasih atas sokongan semua ye.
Semoga tahun baru 2011 ini memberikan kejayaan yang lebih banyak kepada kita dengan usaha-usaha yang dilakukan. Semoga menjadi lebih baik dari tahun lepas ek... dan semakin bahagia dengan keluarga dan bakal rumah tangga yang akan didirikan.
Untuk melengkapkan lagi permulaan tahun baru ini, Amy nak let go
RMH warna biru firus/turqouise klasik01 dengan
RMH warna merah nyala + orange lembut dengan harga RM1XX/satu set.
Kalau mahu Amy gubahkan, bayaran hanya RM2XX sahaja.
Satu set kedua-dua hantaran ready made tu ada:
5 bakul yang siap digubah &
2 atau 3 tangkai bunga dulang
(untuk barang-barang yang tak perlu diletak dalam bakul tu mcm kek etc...)
Siapa cepat dia dapat sebab Amy nak jual set ini dengan harga yang boleh dikatakan agak murah kepada sesiapa dulu yang mahukan set hantaran ini dengan segera ya...
Wait no more, request for this, and u will get it...
OK, semua, babai, jaga diri n sayang sokmo,
Amy, PB2.
1 Januari 2011 (010111)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter