Monday, September 12, 2011

PB: Persiapan pengantin pada Hari Raya Aidilfitri

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~


Salam Sayang semua,
Masih tidak terlambat Amy nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan mohon maaf zahir dan batin ya, sepanjang Amy berbusiness online ni. Kalau ada pelanggan-pelanggan Amy dulu yang terasa hati atau pembaca2 yang tidak setuju dengan catatan Amy, maaf yer. Kita ni manusia biasa yang tidak silap dari membuat kesalahan. Walaupun kadangkala kita sudah buat yang terbaik, tetapi kadang-kadang memang ada hikmah di sebalik semua yang terjadi.
Ok, bagaimana dengan persiapan kahwin anda semua? Terutama untuk bakal pengantin minggu depan, sempena Cuti Hari Malaysia dan sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-54 tahun? Amy doakan semuanya berjalan lancar ya.
Memang selagi majlis belum bermula/berakhir, memang akan ada saja benda yang perlu betulkan/nak ditokok tambah dan entah apa-apa lagilah. Yang penting pada masa sekarang ni, jangan berat-beratkan kepala ok, buat yang termampu. Kalau tidak boleh buat seorang diri, boleh minta bantuan adik-beradik, sedara mara atau pun rakan-rakan rapat anda untuk sama-sama membuat persiapan. Lebih elok kalau semua benda yang belum buat lagi tu ditulis atas kertas/diari anda supaya dapat keep track mana yang dah buat atau mana yang belum.

Tapi Amy rasa bakal pengantin sekarang memang sudah advance, apatah lagi dengan senarai-senarai persiapan yang sudah biasa dikongsi dengan pembaca lain di dalam blog dan sebagainya. Bagus-bagus, buatlah dengan apa cara sekalipun, asalkan dengan cara yang baik dan anda tidak S t r e s s!! ;)

Oklah, jaga diri baik-baik. Apa juga persediaan dan perancangan yang dibuat, jangan sesekali lupa dengan Allah dan sentiasa bermohon dan berdoa supaya segalanya berjalan lancar. Kadang-kadang kita terlupa yang Dialah yang menentukan segalanya, selepas segala usaha dan tawakal kita selama ini.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, kalau masih memenuhi undangan open house tu, jangan lupa minum air suam ya. Salam Syawal dan stay tune to pengantinbudget2 ok, terima kasih ;)

Salam Sayang,
Amy PB2. No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter