Wednesday, November 24, 2010

PB: Triffle lagi... Boleh dijadikan hantaran juga

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pagi semua,
Kalau sebut pasal triffle, memang saya kecur air liur mengingatkan rasa strawberry yg ada dlm triffle ni. Oleh sebab dah banyak kali buat triffle ni, alhamdulillah, ramai yang menyukai triffle saya ni... Sampai request-request lagi supaya buat lagi.. (huhu, walaupun kosnya mahai, tapi tak perlah, orang dah cakap, kesian pulak kalau tak dibuatkan). Bukan nak angkat bakul, tapi memang ramai yang suka, terutama yang suka manisan, buah-buahan seperti strawberry, peach, mixed fruits, puding dan sebagainyalah. Saya pun suka semua tu, tu yang rajin nak buat tuh ;)
Kalau dapat makan masa panas terik, tengahari panas, ya Allah, memang sedap yang amat. Dan memang benar, kalau dah makan teringat-ingat.
Sampai ada seorang yang bergelar jugalah menyerbu triffle saya ini dulu, membuatkan saya rasa bersyukurnya masa tu dapat buatkan orang yang nak merasa triffle saya yang saya belajar dari Aunty Nani. Terima kasih aunty Nani. Dan alhamdulillah ber kat semangat dan usaha untuk mencuba (huhu daripada ada resepi tapi tak cuba), terhasillah triffle seperti di bawah ini... ;)
**
Ini untuk separuh adunan, lebih kuranglah ya...
**
Ini yang bekas satu adunan
Untuk itu, kalau ada b2b atau sesiapa yang berminat nak tempah untuk hantaran dialu-alukan. Nak satu adunan atau separuh adunan pun boleh. Harga Triffle saya ni untuk satu adunan RM 70, kalau nak separuh adunan RM 40. Saya akan letak dalam bekas transparent putih besar, macam dalam ni....
**
Nampak mahal kan harga ni, sebabnya bukan mudah nak buat sebab guna banyak barang yang agak mahai jugak, leceh dan banyak step untuk dibuat, tp insyaAllah, yang pasti akan teringat-ingat (tp awas, tiada mandrem digunakan di sini ya, ikhlas kerana Allah ;). Kalau nak order untuk makan-makan sendiri pun boleh, sila hubungi saya awal untuk tempahan erk...
Salam sayang, Salam makan, babai...
Amy, PB.

Sunday, November 21, 2010

PB: Produk Inani yang paling mendapat sambutan sepanjang tahun

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pakkal lah adik yang ketiga belum nak kahwin lagi, kalu tak, dah lama Amy memborong barang-barang Inani ni untuk dijadikan wedidng gift adik. Looking forwards to contribute some of this lovely items for my niece which might be getting married end of 2011...
So, the HOT items which on the center stage were .... (drum roll please.... ;)
**
FLY TURQOUISE
**
TEX, YANIE
**
FLY IN PURPLE AND SILVER FINISHING...
Menarik kan barang-barang ni. Kalau anda berminat, do call me to ask for more details before make any purchase ya. I assured you that you will have no regrets having this products as your wedding gifts/souvenirs for your honoured guests. Its truely Malaysian products.
Lots of love from Amy, and do take care beautiful people or B2B ya... ;)
Amy, PB

Friday, November 19, 2010

PB: Doorgift cantik and lovely, Sweet Cage RM 3.50

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hello semua, lama tak update entry pasal doorgiftkan.
Sekarang Amy tawarkan produk menarik, Sweet Cage, terdapat dalam warna putih dan sweet yellow.

Sweetkan?
 
Ini pandangan dari belakang pulak
 

OK, ini rupanya bila sudah diisi telur atau candy/gula-gula...
 

Sesuai diisi telur, candy, sumi jelly dan coklat, bunga rampai, marshmellow dan lain-lain.

Pembelian minimum adalah sebanyak 50 unit, beli banyak, boleh beri diskaun menarik...
OK, enjoy the pictures ya!...

Hubungi Amy  segera di 016.251.4746 atau email pengantinbudget2@gmail.com untuk tempahan ya dan yang penting,  sebelum kehabisan. 

Presentation yg sangat menarik, dengan sebiji Sweet Cage, sudah dapat melengkapkan majlis anda. Hiasan riben, bunga kecil dan manik berjuraian serta ropol-ropol yang menarik melengkap hiasan Sweet Cage ini.

Hubungi segera ya untuk mendapatkan Sweet Cage ini, berbaloi dengan pembelian anda.
Salam sayang,
Amy pengantinbudget2.

 

Saturday, November 13, 2010

PB: Gubahan Hantaran murah/budget sangat-sangat

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Selamat pagi wahai pembaca semua...
Selama berkecimpung dalam business online ni, ada banyak pertanyaan Amy terima tentang macam-macam perkara berkaitan cara nak beli barang/servis, minta quotation dan lain-lain.
Paling mengesankan ialah ada pertanyaan yang inginkan Amy buatkan hantaran dia pada harga yang murah sebab budget dia kecil. Tapi perlu diingat, bila budget kecil, tak banyaklah yang boleh dibuat pada hantaran tersebut sebab kos beli barang-barang hantaran sekarang mahal dik... So that's y ramai pembuat hantaran letak haraga tinggi/berpadanan untuk cover kos-kos yang terlibat. Ini perlu difahami oleh pengorder tersebut. Sebab, tak maulah u are just willing to pay less but need/expect the outcome will be soooo grand and high grade kan!... Be realsitc ya ;)
Ini antara koleksi hantaran ini yang sedia/ready made untuk dijual segera.. hubungi pengantinbudget2@gmail.com / tel Amy ya :)
So, sekarang Amy nak umumkan mulai sekarang, Amy akan cuba ambil tempahan yang murah/ekonomi dengan syarat, sila hubungi Amy terlebih awal untuk tujuan tersebut untuk capai persetujuan. I know, to get married, a lot of money involved, and if u can, u need to jimat here and there ur expenses right? ;). Mana yang boleh tolong, kita tolong ok.
Oklah, minta maaf kalau ada sesiapa yang tersinggung, (harap tidak ya) coz, wedding preparation industry involved a lot range of people, they also need to feed themselve, and in the same time is willing to serve someone out there who need their services. I will try to serve you the best and in return, hope u will appreciate the work done.
Many thanks to beautiful peole outhere...
Loves, Amy PB

Thursday, November 11, 2010

PB: Nak cincin boleh dipakai walaupun selepas lebih 5 tahun kahwin???

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pesan mak mertua saya, bila beli icncin kahwin, naikkan satu saiz dari saiz jari kita yang sebenar. Nak tahu kenapa, sebab selalunya bila lepas kahwin, lazimnya wanita/isteri tersebut akan naik badan, kalau tak banyak, sedikit. Makanya, bila saiz cincin tu besar, boleh lagi lah pakai pada jari jemari kita yang gebus dan chumel ini... ;).
Ini memang suami saya praktik kan, dan hasilnya, saya masih boleh pakai cincin tunang dan kahwin saya, walaupun telah berkahwin selama 5 tahun lebih, alhamdulillah...
Begitu juga cincin untuk adik ipar saya, cara yang sama masih dipraktikkan dan dia masih boleh pakai cincin tersebut walaupun sedang berbadan dua. Sedangkan ramai kawan-kawan dia yang lain sudah tidak muat untuk pakai cincin kahwin mereka.
Jadi, mari sama-sama buat cara ni supaya cincin kahwin kita ni masih muat lagi untuk dipakai oleh mak-mak dara, macam kita dan bukannnya tersimpan dalam kotak cincin yang suami kita beli... ;)

Monday, November 8, 2010

PB: RMH Turqouise/Baby blue sedia untuk dijual...

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Hai semua. Amy harap semuanya baik-baik shj ya.
OK, Amy ada tawaran baru untuk dibuat. Hantaran Ready Made RMH Turqouise, mengandungi:
5 bakul yang telah siap digubah dan
2 bunga dulang
Sesiapa yang berminat, sila hubungi segera sebelum kehabisan ;)
Juga boleh menyiapkan terus hantaran jika berminat. Email Amy di pengantinbudget2@gmail.com atau telefon:016.251.4746
***
***
Jaga diri ok!...
Babai...
Amy, PB

Saturday, November 6, 2010

PB: Tips untuk photoshot kahwin

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hai semua, Amy nak berkongsi tips Amy semasa Amy ambil gambar kahwin 5 thn yg lepas, em, lama tuh...
Bukan nak memandai, tapi selalunya ramai pengantin yang ambil masa terlalu lama untuk habiskan photoshot dgn photographer.
Tipsnya ialah: ENJOY SEMASA PHOTOSHOT ANDA...

Enjoy tu maksudnya, anda kena ingat, itu saja lah masa untuk anda ambil gambar kahwin, so, kena senyum selalu dan suka dgn apa yang anda buat. Bila kita seronok, mimik muka kita pun akan nampak cantik dan manis serta insyaAllah semuanya menjadi.

Masa baru kahwin selalunya semuanya masih fit dan terjaga sebab kalau tak jaga, takut body dah lari shape dan muka pun mungkin tak macam anak dara. Betul, sebab bila dah kahwin, tanggungjawab banyak kepada suami, anak-anak, keluarga, kerja dan kadang-kadang masa untuk diri sendiri pun tak ada. Ini berdasarkan pengalaman sendiri tau. Tapi sekarang dah ok.

OK, Amy imbau balik sejarah masa kahwin dulu, Amy ambil 5 pasang baju persalinan dan habis shoot semuanya dlm masa 2 jam. Ramai yang kata cepat sebab mama Amy kata Amy ni memang suka bergambar.. heheeh.. yer kot. So, bila kita suka, semuanya jadi cepat dan best!.. Alih-alih tak sedar dah siap.
Sebabnya kalau anda tak suka dgn kamera, anda mungkin akan kelihatan tak mesra alam dengan kamera, kaku dan susah abang photograpehr nak arahkan kita buat pose. Kalau kita ikutkan apa photographer kata, insyaAllah semuanya ok...

Tetapi kalau anda seorang yang pemalu, eloklah kalau ambil gambar di studio, orang tak ada nak ganggu anda...

Ok, Selamat berposing ya untuk album kahwin anda... Kenangan sepanjang hayat kan!
Jaga diri, babai...

Amy, PB.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter