Wednesday, June 30, 2010

PB: Cenderahati bentuk Tepak yang pelbagai, RM 4.50 - RM 8.00 seunit, diskaun diberi dengan pembelian banyak!

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
*
Cenderahati kahwin 'tepak' ini sesuai digunakan untuk hantaran perkahwinan /pertunangan, atau pun sebagai door gift majlis kahwin dan majlis sosial / korporat.
Contoh barang yang sesuai diletakkan dalam tepak ini adalah seperti kek buah, coklat, gula-gula, bunga rampai dan sebagainya.
Sangat cantik dibuat hiasan selepas majlis dan tampak eksklusif serta pasti penerimanya sangat suka dengan pemberian anda ini. ;)
Tepak berharga antara RM 4.50 - RM 8.00
*
Fakta menarik:
**Tepak Juma merupakan inspirasi daripada kotak hantaran perkahwinan Datin Norjuma Habib dan
Datuk Mohamed Nazim Tun Razak*
Inani Craft telah menghasilkan salah satu daripada kotak hantaran Datin Norjuma*
*diskaun*
order 500 - 999 unit = (5% diskaun)
*
order>1000 unit = (10% diskaun)
*
Tepak Ain pada 2010 berharga RM 4.50
*
*
*
*
*
*
Jika berminat, sila hubungi Amy, di 016.251.4746 atau sms. Boleh juga email ke pengantinbudget2@gmail.com atau cbox di sebelah kanan ini untuk maklumat lanjut. Jika mahukan warna yang lain, ianya boleh dibuat dengan pembelian 1,000 unit ke atas.
Enjoice!

Tuesday, June 29, 2010

PB: Pilihan warna tema perkahwinan / Wedding theme

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Pejam celik, pejam celik sudah setengah tahun 2010 berlalu. Julai pula tak lama lagi akan menyusul. Zaman sekarang ni, orang buat majlis bukan tertumpu hanya pada cuti sekolah sahaja tapi yang pasti bulan September dan November akan datang (cuti sekolah) memang kenduri kahwin akan lebih banyak dari biasa. Sekarang Sabtu Ahad pun dah banyak ek orang buat kenduri kahwin...

So, talking about "wedding seasons", what is the wedding colour trend for this year, 2010? I guess many of the bride and groom still in favour of white,, pastel and sweet colour, although some of them are bold enough to wear/use extreme/bright colour like bright pink, orange, black and red chilli colours.

Warna yang selalu menjadi pilihan adalah:
(sumber/sources: Martha Stewart di sini/here )

ungu + putih

*
merah jambu + putih

*
turqouise

*
biru muda

*
hijau muda/hijau epal

*
putih +  putih

*


Ada juga yang campurkan dua warna contohnya:

putih + hitam

*
kelabu + ungu
(adik saya guna ini hujung tahun lepas)

*
hitam + pink

*
oren + hijau

*
turqouise + pink

*

Yang mana satu menjadi pilihan anda? Jangan lupa masukkan putih/cream/off white atau ton senada (contohnya biru gelap + biru muda) untuk mendapatkan seri lembut kerana jika garang sangat warna akan menyakitkan mata, huhu ;)

Selamat berkreatif ya!

 Oh, ya, jika anda masih belum mendapat orang untuk gubahkan hantaran anda, jika berminat, hubungi saya untuk mendapatkan khidmat yang boleh menepati budget anda, cantik dan elegan. Boleh beri warna pilihan anda dan saya akan cuba sesuaikannya untuk menjadikan impian anda satu kenyataan.

Loves,
Amy, pengantinbudget2.


Sunday, June 27, 2010

Pakej "Ready Made" Gubahan Hantaran - RMH Turquoise classic01/ Klasik Biru Muda01

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Ops, ada lagi ya!. Kali ini Amy tawarkan Pakej hantaran yang telah siap digubah berwarna Turquoise classic/ Klasik Biru Muda. Dalam pakej ini mengandungi:
5 bakul siap digubah + 5 bunga dulang
+
2 bunga dulang sahaja
Contoh hantaran ready made yang dimaksudkan:
Kod: RMH Turqouise Classic
Gambar dari tepi
Gambar dari atas
HARGA: Adalah antara termurah di KL. Untuk keterangan lanjut, hubungi saya, Amy, di
sms/telefon : 016.2514746
cbox di sebelah kanan belog ini.
Loves,
Amy

Saturday, June 26, 2010

Pakej Ready Made Gubahan Hantaran Murah RMH purple white01

Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

UPDATE PADA 17 DISEMBER 2010:
DITEMPAH OLEH AZWA GOMBAK


Apa khabar semua? Hm, lama juga Amy tak bagi update terbaru dan pastinya kali ini Amy mahu tawarkan produk terbaru Pengantin Budget2 iaitu:

PAKEJ "READY MADE" GUBAHAN HANTARAN MURAH!

Pakej mengandungi:
5 bakul gubahan + 5 bunga dulang
+
2 bunga dulang sahaja
dengan harga antara TERMURAH DI PASARAN

Sesuai sangatlah untuk Pengantin Budget yang mahukan hantaran yang cantik dengan harga berpatutan, betul tak?
Untuk HARGA, sila sms/email/telefon/C-Box dan sertakan sekali email untuk dihubungi semula.
Warna yang sedia ada adalah:

UNGU DAN PUTIH

Ini adalah contohnya:

Kod: RMH Purple White01



bakul rotan, bunga dulang dengan sepasang persalinan(persalinan sebagai contoh) / rattan basket, artificial dulang flowers with clothes (clothes for demonstration only).

Hubungi Amy untuk maklumat lanjut.
fon: 016-2514746
chat box

Makluman: Belum habis lagi ni, insyaAllah akan menyusul RMH berwarna lain pula.
Enjoy ya! Thanks!

Loves, Amy

Tuesday, June 22, 2010

PB: Project Baru - Berkaitan hantaran

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~

Hm, projek baru? Baru juga lah kalau nak diibaratkan, umpama bayi yang akan lahir. InsyaAllah dalam masa terdekat ini Amy akan umumkan, doakan yer. Ini juga untuk kebaikan bakal-bakal pengantin di luar sana dalam membuat persiapan hantaran kahwin anda.

Nostalgia:
Teringat lagi, masa makcik saya nak kahwin, tahun 1993/1994, tak ada siapa dalam keluarga saya yang tahu nak gubahkan hantaran untuk beliau. Masa tu Amy masih belasan tahun dan tak tahu macam mana nak gubah hantaran. Daripada insiden itulah, Amy bersemangat nak belajar menggubah hantaran dan rekaan sulung Amy adalah masa majlis pertunangan saya sendiri pada 2004. 
Semoga hasil tangan Amy ni akan mendapat tempat di hati bakal-bakal pengantin, dan yang PASTI, mestilah berbudget KECIL, cantik dan disukai, insyaAllah.

Nantikan ya! 
Daaaa!


Tuesday, June 15, 2010

PB: Bekas rama-rama RP FLY RM 3.00 (10,000 unit pertama sahaja)

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Rekaan terbaru untuk tahun 2010 ini, RP FLY, bekas rama-rama sebesar tapak tangan berharga RM 3.00 seunit untuk 10,000 unit pertama.
Terdapat dalam warna HIJAU, COKLAT dan MERAH HATI
Available in GREEN, BROWN and MAROON
RM 3.00 per piece.
Unik, lain dari yang lain dan pelbagai guna.
Boleh dijadikan bekas letak kek buah, gula-gula, potpuri dan juga bekas kerongsang dan sebagainya. Sesuai dijadikan cenderahati terutama untuk VIP/pihak keluarga pengantin.
Berminat? Hubungi Amy, 016-2514746 atau Cbox/email pengantinbudget2@gmail.com untuk maklumat lanjut.
Cepat, jangan terlambat ya!

Sunday, June 13, 2010

PB: Koleksi Hantaran Ungku Mizah, Segamat - 12 Jun 2010

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Tahniah kepada Ungku Mizah dan pasangannya, Fendi atas majlis perkahwinan mereka pada 12 Jun yang lepas. Saya telah diberi kepercayaan untuk menyiapkan beberapa hantaran mereka seperti Al-Quran, cup cakes, coklat, sepasang persalinan baju Melayu serta kepala adat iaitu Sirih Junjung. Enjoice... ;)

Thursday, June 10, 2010

PB: Bekas tertutup berbunga RM 4 - RM 5

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Bekas tertutup untuk telur, potpuri, coklat dll
Harga Esmila pada 2010 ialah RM 4.00 seunit

Harga Heliconia (s) pada 2010 ialah RM 4.50 seunit
Harga R& T Terima kasih pada 2010 ialah RM 4.50 seunit
Enjoice!
Amy, Pengantinbudget2

Wednesday, June 9, 2010

PB: TERBARU! Bekas telur murah RM 2.00: YUSRINA

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~ Hot from the oven! This new products just release! -YUSRINA open container- RM 2.00 each (no engraved work) RM 3.00 each (with engraved work) Available in pink, dark purple and light purple. Couple's name can also be engraved with additional RM 1 each but must be ordered 3 months earlier. Normal order can be made immediately depending on the stock but engraved ordered must be made 3 months before the event.
Terhangat di pasaran, Bekas Telur/Potpuri/Coklat YUSRINA.
Terdapat dalam warna Merah jambu, Ungu Gelap dan Ungu Cair.
Berharga RM 2.00 seunit (tanpa nama)
RM 3.00 seunit (dengan ukiran nama pengantin)
Untuk tempahan biasa (tanpa nama) tiada masa minimum diperlukan dan bergantung kepada stok tetapi untuk tempahan beserta ukiran nama, 3 bulan tempahan awal diperlukan.
Hubungi sekarang untuk tempahan: Amy Telefon: 016-2514746 Email: pengantinbudget2@gmail.com ChatBox -->

Monday, June 7, 2010

PB: Kalau duit tak sampai RM 30 ribu, boleh buat majlis kahwin tak sekarang ni?

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~ *
(Gambar hiasan: Persandingan Mawi dan Ikin, credit murai.com.my)
Sengaja nak tulis pasal tak cukup duit tapi nak kahwin ni, sebabnya ramai antara kita yang belum berapa ado lagi untuk buat majlis grand sangat. Harapkan duit mak ayah. Ada lah juga yang boleh simpan duit banyak tapi tak berapa boleh keluar sangat, dating, tengok wayang dan sebagainya sebab nak jimat belanja dan kumpul duit sebelum kahwin.
Masa saya kahwin dulu belanja diri sendiri yang dengan rela hatinya keluarkan duit untuk kahwin lebih dari RM 10 ribu... huhuhu.. Duit simpanan masa tu bukannya ada sangat tapi beli sikit-sikit. Gaji bulan Oktober beli kasut, bulan November beli minyak wangi dan seterusnya senarai barang nak dibeli bertambah , tak campur lagi barang-barang untuk dibuat hiasan hantaran, pelamin, baju nikah, sanding, mak andam. wedding gift... ayo yo.... memang pening kepala, tapi syukur, akhirnya berkat bantuan keluarga, tunang tersayang (dah jadi suami pun sekarang hehehe), kawan-kawan dan saudara-mara, telah selamat kami menjalankan tanggungjawab sebagai suami isteri selama nak masuk 5 tahun 11 Jun ini.
Dikurniakan 2 orang putri dan putra yang sangatlah keletah dan sangat pandai beraksi membuatkan kami terhibur walaupun kadang-kala rasa nak pecah kepala dibuatnya, tapi bila anak-anak tiada di sisi, terasa kosong hidup ini... chewah.. feeling tu...
Semoga Allah merestui kasih sayang kami suami isteri bersama-sama keluarga tercinta hingga ke akhir hayat dan akhirat, Amin...
(walaupun budget kahwin kami dulu tidak memungkinkan kami buat sambutan kahwin besar-besaran, hanya sekadar yang termampu... pengantinbudgetlah katakan!... ;)

Friday, June 4, 2010

PPB - Cenderahati Fridge Magnet dengan tulisan "Terima Kasih"

~Pengantin Budget2 _ Rakan perkahwinan yang dipercayai~
Pagi semua,
Hari ini saya ingin memperkenalkan satu lagi produk menarik iaitu Fridge Magnet/Pelekat Memo pada peti sejuk. Ini memang unik sangat sebab selalunya orang kahwin bagi cenderahati yg biasanya menggunakan bakul/beg dan lain-lain tapi bukan yang ini.
Fridge magnet ini memanglah sangat praktikal sebab orang akan tampal pada peti sejuk untuk hiasan, tampal memo, buat / tambah koleksi firdge magnet dan sebagainya.
Selain dari unik, harganya juga berpatutan dari RM2-RM 3 bergantung saiz dan jenis Fridge Magnet.
HARGA:
Untuk Fridge Magnet kupu-kupu, harga RM 2 seunit
Untuk Fridge magnet bunga RM 3 seunit (gambar akan dimuat turun kemudian ya...)
Cantikkan? berwarna-warni, murah dan telah siap dibungkus cantik dengan riben bunga kecil seperti dalam gambar. Hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Ada diskaun menanti untuk pembelian banyak.
Jumpa lagi... Amy, Persiapan pengantin budget, pengantinbudget2@gmail.com atau hubungi 016-2514746

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Labels

Pengikut setia tqvm ;)

Pengunjung Pengantin Budget2~Terima kasih

hit counter